Älgfärspaj4 portioner Ingredienser:
Pajdeg:
Äggstanning:
Ugnstemperatur:
|
![]() |
Gör så här:
Fräs älgfärsen i smör och lägg över i en gryta. Skala, hacka och fräs löken på svag värme. Stek också den hackade svampen.
Lägg över i grytan. Tillsätt sedan kryddor ,chilisås och soja. Rör om och låt puttra cirka 10 min på svag väme. Hacka samman
mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda deg. Tryck ut degen i 2 osmorda, eldfasta formar. Spara lite deg så det räcker till
garnering ovanpå pajerna. Observera att pajformarna ska stå en timme i kylen innan tillagning! Förgrädda pajskalen i ugn
ca 10-15 minuter i 200°. Fördela sedan älgfärsröran i pajskalen. Strö över den rivna osten. Vispa samman äggstanningen
och fördela på de två pajerna. Lägg på pajdegsremsor som ett vackert galler med uppvispat ägg. Grädda i ugn cirka 30 minuter
eller tills äggstanningen stelnat.