Älgragu med enbär och ädelost4 portioner Ingredienser:
Marinad:
Sås: |
![]() |
Gör så här:
Börja med att skala och skiva grönsakerna till marinaden i tunna skivor. Krossa enbären och lägg kryddor och
grönsaker i en skål, som lagom rymmer kött, grönsaker och vin. Skär köttet i kalopsstora bitar och lägg det
över grönsakerna i skålen. Fyll sedan på med vinet. Täck över med ett lock och låt köttet stå i kylskåpet ett
dygn. Låt köttet rinna av. Bryn det i smöret och lägg i en gryta. Sila marinaden över köttet. Tillsätt ca
1 dl vatten, sojan, osten och gelèn. Låt sjuda i 1-1½ timme. Vispa ihop grädden och mjölet och häll redningen
under omrörning i grytan. Låt det hela koka ytterligare i 5-8 min. Smaka av såsen salt och vitpeppar. Servera
grytan med nykokt pressad potatis överströdd med en aning timjan.