Vegetarisk lasagne med getost4 portioner Ingredienser:
Berchamellsås:
Ugnstemperatur:
|
![]() |
Gör så här:
Skölj alla grönsakerna, skär dom i mindre bitar (utom paprikan) och krossa vitlöken med en kniv. Dela paprikorna på
hälften och lägg dom på en plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. Baka paprikorna
högt uppe i ugnen (250°) i ca 10 min tills dom nästan blivit svarta på ovansidan. Tag ut paprikorna och lägg dom i en
plastpåse tills dom svalnat lite. Skala och dela dom i mindre bitar. Sätt på en stor stekpanna, en gryta eller en
wokpanna på spisen. Häll lite olivolja i pannan. Fräs auberginen, zucchinin, löken, champinjonerna, vitlöken, timjanen
och den bakade paprikan i ca 5 min. Häll i tomaterna och smaksätt med salt, peppar och lite socker. Låt det småkoka i
ytterligare ett par minuter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, ta bort kanterna
på getosten, dela den i bitar och lägg i den i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt det koka till en bra konsistens
(ca 10 min). Sätt ugnen på 175°. Varva grönsakssåsen, ostsåsen och lasagneplattorna i en form. Börja med grönsakerna,
sedan ostsåsen och lasagneplattorna. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostsås. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
Servera gärna en sallad till!