Parmalindad fläskfilé med grönsakslåda4 portioner Ingredienser:
Balsamsås:
Grönsakslåda:
Ugnstemperatur:
|
![]() |
Gör så här:
Grönsakslåda:
Värm ugnen till 175°. Koka haricots vertsen till grönsakslådan mjuka i lättsaltat vatten. Häll i durkslag, spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftorna. Skala den gula löken och finhacka den och vitlöken. Fräs löken i olja. Häll i de krossade tomaterna och krydda med timjan, salt och peppar. Låt såsen koka ihop utan lock i 10 minuter. Hacka basilika och bladpersilja. Knäck äggen ett och ett i en kopp. Vispa ihop äggen i en bunke, rör ner den rivna osten, basilikabladen och bladpersiljan. Blanda samman äggvisp och tomatröra. Vänd ner bönorna och slå smeten i en smord, ugnssäker form. Grädda i 50-60 minuter tills äggstanningen stannat och lådan fått fin färg.
Balsamsås:
Skala vitlöksklyftorna. Blanda grädde, balsamvinäger och kycklingfond i en kastrull. Pressa ner vitlöken och låt koka upp. Låt såsen sjuda utan lock några minuter tills den kokat ihop. Krydda med salt och peppar och håll varm till servering. Värm ugnen till 225°. Hacka tomaterna grovt, hacka basilikan och riv parmesanen. Blanda samman. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den. Putsa filén och gör ett snitt längs med hela. Fyll snittet i filén med blandningen. Krydda med salt och peppar runt om. Linda filén i skivor av parmaskinka och fäst med tandpetare. Bryn filén runt om, flytta över till en smord ugnssäker form och baka i ugnen i ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 72°. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor. Servera med grönsakslådan och såsen.