Halstrad gös4 portioner Ingredienser: |
![]() |
Gör så här:
Mixa skalade vitlöksklyftor med oljesorterna, salt och persilja. Låt detta mixa i minst 3 minuter. Hetta upp oljan
vid serveringen men låt den inte koka eller varmhållas för då tappar den sin vackra färg. Skär ett kryss på toppen
av tomaterna och doppa dem i kokande vatten ca 30 sekunder. Doppa dem direkt i kallt vatten. Drag av skalet och
dela tomaterna i 4 klyftor. Skär bort "kärnhuset" så bara det fasta köttet återstår. Dela champinjonerna i 4-6 klyftor.
Skala och skiva rödlöken. Skär zuccinin i lika stora bitar. Värm alla de nedskruna grönsakerna (utom tomaterna) i
1 msk olja eller smör. Salta och peppra. När grönsakerna är mjuka och färdiga att serveras läggs tomatklyftorna i.
Under tiden som grönsakerna värms, halstras gösen i 2 msk matolja, 3-4 minuter på var sida. Salta och peppra.
Servera med grönsaksragun och oljan.