Fiskpudding4 portioner Ingredienser:
Sås:
Ugnstemperatur:
|
![]() |
Gör så här:
Värm ugnen till 225°. Skala och tärna potatisen och koka den i saltat vatten i 10 min. Lägg efter 2 min. i
2 ägg som blir klara samtidigt med potatisen. Lägg spenaten i ett durkslag, sätt det på potatiskastrullen och
ångkoka i 1 minut. Krama ur spenatvattnet. Häll vattnet av potatisen efter 10 min. Kyl av äggen i kallt vatten,
skala och klyfta dem. Mosa potatisen lätt, häll i lite olivolja eller smör, salta och peppra. Hacka löken och moroten
fint. Fräs dem lätt i olivolja. Salta och peppra. När de är mjuka hälls grädden i. Värm till kokpunkten. Stäng
av värmen, lägg i osten. Blanda i senapen. Salta och peppra. Ta såsen av värmen. Lägg i persiljan och pressa
i citron. Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfast form. Fördela spenaten och äggklyftorna jämnt. Häll på
såsen så att den täcker allt. Strö sen över det grova potatismoset luftigt. Sätt puddingen i 225°ugn i
25 min. tills potatisskorpan är guldgul.