Dijonkyckling4 portioner Ingredienser: Ugnstemperatur: 200° |
![]() |
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Klyv kycklingen. Smörj en ugnssäker form. Lägg kycklinghalvorna i formen och bred ett tunt
lager senap på dem med hjälp av en smörkniv. Ställ in formen i ugnen, där den ska stå i 15 minuter. Låt under
tiden crème fraichen koka ihop lite i en kastrull. När kycklingen stått 15 minuter i ugnen slevar du några matskedar
av crème fraichen över den, ställer klockan på 25 minuter och låter kycklingen steka färdigt. Har den klarknapp
rätter du dig efter denna (den fungerar även när du kluvit kycklingen). Lägg upp kycklingen på ett varmt fat.
Skölj ur formen med resten av crème fraichen, skrapa loss allt det goda med träsked och koka upp i en kastrull.
Smaka av med salt och peppar från kvarnen och vispa såsen slät. Servera såsen separat och bjud potatis eller ris till.
Även gröna bönor eller hel spenat smakar utmärkt till.